Beste norske bloggere i 2016

bloggVi tar en titt på norske blogg-fronten, der vi sammenligner de mest populære bloggene. Med en enorm økning av popularitet ser det ut som blogger har kommet for å bli.

I denne listen sammenligner vi flere elementer som bl.a. underholdningsnivå, variasjon og presentasjon av innhold.

Hva er blogging, hvordan det hele startet, og når

En moderne blogg fungerer som en sosial nyhetstjeneste eller personlig dagbok. Det hele startet sent i 1990 tallet og startet med bulletin board system (bbs), usenet og forumer.

For å forstå hvor populære blogger kan være følger noen eksempler på verdens mest populere blogger:

Huffington Post: 110millioner månedlige lesere. Techcrunch: 15millioner lesere.

Topp 10 bloggere 2015/2016

Noen blogger verdt å nevne:

Andrea Badendycka, Ida Wulff, Alexxis, Camilla Pihl, Ulrikke Lund, Ann Mari Olsen, Rachel Nordtømme, Ørjan Burøe

 

Scoresystem for bloggene.

Reklame: Hvor mye reklame er det på siden, og hvor plagende er disse.

Oppdateringsfrekvens: Hvor ofte det postes det nye innlegg.

Variasjon og innhold: Hvor variert og informativ innleggene er.

Underholdningsverdi: Innhold som får deg til å ønske mer, og kanskje legge i favoritter.

10. Sofie Karlstad

Les mer og stem

09. Ann Mari Olsen

Les mer

08. Kristina Andersen

Les mer

07. Pappahjerte – Peter Kihlman

Kategori: Pappa, familie

Les mer

06. Tone Damli Aaberge

Kategori: Selvsentrert, mote

Les mer

05. Det søte liv – Best på kakeoppskrifte

Kategori: kaker!

Les mer

04. Caroline Berg Eriksen

 Mote, sminke og gode bilder

Bloggen handler om Caroline Berg Eriksen, hennes lille hund og hennes liv. Siden inneholder god del med mote, foto og lange og utfyllende poster.

Innlegg eksempel:

tusen takk til dere og en liten oppdatering

April 15, 2016 at 10:23

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte, men et tusen takk er så absolutt på sin plass! Dere er så herlige! Jeg er så takknemlig for alle gratulasjoner som strømmet på i går og for at dere likte filmen vår! Det betyr så mye for oss ♥

BILDE


Som jeg nevnte i går, er dette noe jeg har gledet meg til å fortelle dere lenge. Å involvere dere i noe så stort er en selvfølge for meg, men samtidig har det vært en kjempefin ting å ha bare for oss, venner og familie. Det har vært vår egen lille hemmelighet som faktisk ingen andre har visst helt sikkert ♥ Men nå er jeg glad for at dere vet, for det har vært flere ganger jeg har hatt lyst til å rope det ut fordi jeg er så lykkelig og glad, eller flere ganger jeg har hatt lyst til å forklare hvorfor jeg kanskje har vært sliten. Spesielt under lanseringen med Bianco kjente jeg at jeg ble over snittet trøtt av å reise rundt og være tilstedet hele tiden – men det gikk jo likevel så fint 🙂

BILDE


forskjellene

Dette svangerskapet har så langt vært nesten nittini prosent sammenlignbart med mitt første. Jeg vet at regelen sier at ingen svangerskap er like, men så langt kjennes ikke den påstanden helt riktig for meg. Men jeg er jo “bare” halvveis og fortsatt kan mye skje. I dag er jeg 20+1 uker – det vil si at jeg har gått inn i uke 21. Likevel – noen forskjeller er det jo:

– jeg har for eksempel IKKE mistet lysten på kaffe, som jeg jo gjorde i første svangerskap. Da gikk jeg i flere uker med avsmak på det. Jeg som kan helle i meg minst syv kopper om dagen?! Sånn sett har det vært litt vanskelig, for jeg må jo holde meg til to 🙂

– i første svangerskap var jeg utslitt de første ukene. Jeg kunne sovne på sofaen hele tiden, spesielt når vi så på film. Jeg var helt ferdig og hadde ingen annen forklaring enn den at jeg var gravid. Denne gangen har jeg også vært sliten, men ikke på den samme måten. Det har vært kvelder hvor jeg har sovnet latterlig tidlig og følt meg helt tappet for alt som heter energi, men likevel har jeg hatt mye mer energi hele veien denne gangen, enn ved starten av forrige.

– i første svangerskap var jeg mer eller mindre kvalm hver eneste morgen i 9-10 uker før det ga seg. Jeg kastet aldri opp, men var generelt uvel. Kvalm har jeg vært denne gangen også, og det hender det fortsatt at jeg er når jeg våkner. Så denne gangen har det ikke vært konstant, men heller noe som har kommet og gått fra dag til dag, og som fortsatt holder på. Som for eksempel i dag 😉

Fortsetter..

Kategori: Selvsentrert, familie, mote, hund

Aktiv siden: 2015

Les mer

Blogglink: carolinebergeriksen.no

03. Mamma til Michelle – Anna Rasmussen

Ingen stemmer, registrer din stemme

En ung mor med barn, og innsyn til deres daglige liv

Mamma til Michelle handler for det meste om Anna som ble gravid som 14 åring, og hennes familie. Her blir det lagt fram lange poster med mange detaljer og en rekke bilder. Mye media oppmerksomhet med mange skandaler holder bloggen livlig.

 

Innlegg eksempel:
NÅ DUSJER JEG ALENE!

I høst så kom jeg med et innlegg der jeg skrev at jeg aldri dusjet alene. Tro det eller ei, men etter at jeg fikk meg samboer så har jeg faktisk dusjet alene hver eneste tur i dusjen, nesten, etter at han flyttet inn med oss. Det føles helt fantastisk, og plutselig har innlegget jeg skrev i høst litt andre tanker fra min side. Jeg trodde virkelig at alle andre hadde det som meg med to små i dusjen uansett tidspunkt på dagen. Der ser jeg at jeg har tatt grundig feil.

Nå har jeg plutselig tid til både det ene og det andre, uten noen bekymring om jeg kan hoppe i dusjen før minsten våkner, eller om Michelle har det fint. Det er en skikkelig frihetsfølelse å kunne hoppe i dusjen når jeg selv ønsker og føler for å ta meg en dusj, uten at jeg må ha med meg både den ene og den andre. Jeg fikk tanken tilbake på innlegget mitt i ettermiddag når de to små dusjet sammen.

Plutselig tok minsten dusjhodet og spylte på hele meg med klær på, og badet bak meg. Jeg måtte skifte og styre, samtidig som William egentlig skulle utav, tørkes og legges. Det føltes fantastisk å kunne sende Michelle ut av dusjen i et håndkle for å tørke seg selv, mens Jan la William, og jeg fikk skiftet og tatt meg en dusj alene i sammen slengen. Livet er fantastisk når man er to, og da blir plutselig det å dusje alene, ikke lengre en tanke i hverdagen en gang!

  • 14.04.2016 kl.12:00 i Blogg

Kategori: Selvsentrert, familie, forhold

Aktiv siden: 2015

Les mer

Blogglink: mammatilmichelle.blogg.no

02. Sophie Elise

4.5/5 Sophie Elise blogg omtale har 4.5 poeng (1-5) antall stemmer: 1

Mye drama og underholdende innlegg

En blogg fra en jente fra Harstad, som startet sin blogg i 2011. Sophie Ellis har mye media oppmerksomhet og skandaler. Dette har ført til at bloggen er et av norges mest hyppig besøkte blogger.

Bloggen inneholder masse bilder og tilbyr en innblikk til Sophies liv, med masse detaljer. Det er også mye fokus på mote, klær og sminke.

 

Innlegg eksempel:
BARNEVAKT-KVELD

14.04.2016 – 21:20

Hei dere!

Har dere det fint i kveld? (forstår ikke hvorfor jeg spør, har jo lukka kommentarfelt og får jo ikke noe respons uansett haha).. Jeg HÅPER dere har det fint ikveld, kan jeg heller si! Jeg sitter barnevakt for ungen til Tinashe i et par timer. Det har vært så utrolig deilig å ha en rolig kveld uten masse som skjer, vi har bare tegnet og spilt spill på ipaden liksom. Hun la seg for en times tid siden og nå skal jeg se ferdig dokumentarserien «life» på netflix. 🙂 Jeg har sett hele greia flere ganger før, men det er virkelig en fantastisk serie – anbefales!

Vi snakkes i morgen, jeg skal på photoshoot og må møte opp til hår og sminke klokken 08:00. Men jeg skal ikke klage, det blir en bra dag!

 

Kategori: Selvsentrert

Aktiv siden: 2011
Les mer og stem
Blogglink: sophieelise.blogg.no

01. Trines matblogg – Trine Sandberg

5/5 Trines matblogg – Trine Sandberg har 5 poeng (1-5) antall stemmer: 1

En god matblogg med masse oppskirfter

Bloggen handler for det meste om mat og oppskrifter, med gode bilder og detaljerte innstrukser for tilberedelse.

Her er det mange oppskrifter å velge mellom, og siden er en virkelig god kilde for matelskere. Trines matblogg tilbyr også en god del informasjon og tips til bl.a. baking, steking, tilberedning og matlinker.

Innlegg eksempel:

EN SLAGS «BRUNSVIGER»

by Trine 😉 on 15. april 2016 i boller, gjærbakst

Brunsviger er en dansk tradisjonell gjærbakst, som vel kan beskrives som er en «bollefocaccia» som fylles med en slags smørkrem. Istedet for å lage en stor kake har jeg satt sammen 12 boller som etter hvert hever i hverandre. Lekkert å se på og enklere å spise, og minst like godt som tradisjonelle brunsviger.

Registrer din mening

Du har allerede sendt inn din stemme.

Kategori: Matblogg

Aktiv siden: 2007
Les mer
Blogglink: trinesmatblogg.no

Mangler stemme!

Mangler stemme!

Se hva andre søker på:

Beste norske bloggere i 2016 var sist oppdatert: juli 8th, 2016 av System-Rated.no