Skam – Tvserie 4.91/5 Skam - Tvserie har 4.91 poeng (1-5) med 58 stemmer.
Del din mening
Film, tv, spill omtaler og mer

skam-1344x756Skam (stilisert som SKAM) er en nettbasert dramaserie som handler om livet til en rekke ungdommer på Hartvig Nissens skole i Oslo. Det har hittil kommet ut tre sesonger i serien, som hver har fokusert på én rollefigur (Eva i sesong 1, Noora i sesong 2 og Isak i sesong 3). Anbefalt målgruppe for serien er 15 år.

Serien er produsert av NRK P3. Den sendes på seriens hjemmeside med nye klipp hver dag som settes sammen til en episode hver fredag. Serien vises også på NRK3 og ble første gang vist i 2015. Første klipp kom ut på nettsiden 22. september, mens første hele episode kom ut fredag 25. september. I gjennomsnitt blir hver episode sett av 192 000 på både nett og TV.

 

 

Den første episoden av Skam er en av de mest sette enkeltepisodene på NRK TV (nett-tv) noensinne. I første uke av juni 2016 utgjorde strømming av Skam over halvparten av all strømmetid på NRK Nett-TV.

TV-serien fikk god kritikk og har fått ros for å ta opp viktige temaer som overgrep, voldtekt og press på en opplysende og nyskapende måte.  Skam ble kåret til årets beste TV-serie i 2015 av NATT&DAG. Serien vant fem priser under Gullruten 2016: beste TV-drama, beste nye programserie og årets nyskapning, samt fagprisene for beste klipp TV-drama (Ida Vennerød Kolstø) og årets innovasjon (Julie Andem og Mari Magnus).

skam2

 

Sammendrag av sesongene  (Wiki)

Sesong 1
Eva Kviig Mohn (spilt av Lisa Teige) er hovedfigur i første sesong. Handlingen finner sted høsten 2015 og Evas vennegjeng – Noora, Vilde, Sana og Chris – er sentrale karakterer. Mye av sesongen handler om Eva og kjæresten Jonas’ turbulente forhold.
Hartvig Nissens skole i Oslo vest, hvor seriens hovedpersoner er elever.Foto: Harald Groven
«Du ser ut som en slut» (utgitt 25. september 2015) – Eva Kviig Mohn går førsteåret på Hartvig Nissens skole i Oslo. Hun har ikke lenger kontakt med sine gamle venner Ingrid og Sara, og kjenner bare sin kjæreste Jonas og hans bestevenn Isak. Eva blir overbevist til å bli med på en fest, hvor hun stifter nye bekjentskap, blant annet med Noora.
«Jonas, dette er helt dust» (utgitt 2. oktober 2015) – Eva, Jonas og Isak drar på en hyttetur sammen i høstferien. Eva blir irritert fordi kjæresten inviterte med bestevennen sin, og irritasjonen får næring når hun mistenker at Isak holder noe hemmelig for henne.
«Vi er de største loserne på skolen» (utgitt 9. oktober 2015) – Tilbake på skolen blir Eva nærmere venner med Noora i spanskklassen. De slår seg sammen med Sana, Vilde og Chris for å skaffe seg en felles russebuss for tredjeåret.
«Go for it din lille slut» (utgitt 16. oktober 2015) – Sana og Vilde vil at Eva skal ta kontakt med Christoffer i tredjeklasse slik at de kan bli invitert til en fest for guttene som går i tredjeklasse. Først og fremst vil Vilde møte William, som er den mest populære gutten på skolen.
«Hva er det som gjør deg kåt?» (utgitt 23. oktober 2015) – Eva inviterer Jonas hjem til middag med moren sin. Vilde forelsker seg i William, og jentegjengen besøker helsesøster for å skaffe prevensjonsmidler ettersom Vilde har bestemt seg for å miste jomfrudommen.
«Man vet når gutter lyver» (30. oktober 2015) – Eva mistenker Jonas for å være utro mot henne med gamlevennen Ingrid og treffer Isak for å snakke med ham om det. Jentegjengen drar på en halloweenfest de ble invitert til av Christoffer, hvor Eva ender i en krangel med Ingrid og hooker med Christoffer.
«Tenker alltid det er meg det er noe galt med» (utgitt 13. november 2015) – Eva har dårlig samvittighet for å ha kysset Christoffer på halloweenfesten og spør Isak om råd. Noora oppfordrer Vilde til å stå opp for seg selv og stoppe å tenke på William etter at han begynte å ignorere henne for andre jenter.
«Hele skolen hater meg» (utgitt 20. november 2015) – Hele skolen får vite at Eva kysset Christoffer på halloweenfesten, og folk begynner å snakke negativt om Eva. Jonas slutter å snakke med henne og Vilde forteller de andre i gjengen at Eva hadde ødelagt et forhold tidligere; hun ble sammen med Jonas når han egentlig var sammen med Ingrid. William begynner å fatte interesse i Noora.
«Man er det man gjør» (utgitt 27. november 2015) – Eva får et skremmende trusselbrev og prøver å finne ut hvem som skrev det. I prosessen vurderer hun å bytte skole. Vilde bestemmer seg samtidig for å forlate russebussgjengen.
«Jeg tenker du har blitt helt psyko» (utgitt 4. desember 2015) – Eva snakker med Jonas for første gang på lenge. Jentene blir invitert til en julefest hvor Eva konfronterer Isak for å ha fortalt folk om kysset. Isak lyver og sier at han er forelsket i henne. Vennegjengen begynner å bli bekymret for Vilde, som til slutt besvimer på festen.
«Et jævlig dumt valg» (utgitt 11. desember 2015) – Vilde forteller de andre jentene at hun kanskje er gravid, men helsesøster sier at det er falsk alarm. Eva forsoner seg med både Isak og Jonas, og William beklager til Vilde på Nooras forespørsel. Noora finner ut at Isak kanskje er homofil.

Sesong 2
Noora Amalie Sætre (spilt av Josefine Frida Pettersen) er hovedfigur i andre sesong. Handlingen finner sted våren 2016. Sesongen handler om hennes liv gjennom vårsemesteret på Hartvig Nissens VGS og særlig om hennes forhold til tredjeklassegutten William. Fjerde episode, «Jeg visste det var noe rart med henne», var en påskespesial og fungerte som spin-off med lite utvikling av plottet i sesongen for øvrig. De påfølgende episodene fortsatte der tredje episode slapp.
Noora Sætre (Josefine Frida Pettersen) er hovedfigur i sesong 2.
«Om du bare hadde holdt det du lovet» (utgitt 4. mars 2016) – Noora og Vilde er uenige om sponsorene til russebussen. Nooras hybelkamerater Eskild og Linn blir introdusert. Samtidig prøver Noora å unngå William, som stadig blir med innpåsliten.
«Du lyver til en venninne og skylder på meg» (utgitt 11. mars 2016) – Til Evas misnøye begynner det å gå rykter på skolen om ekskjæresten Jonas. Sana opplever at de andre muslimene på skolen er fiendtlige mot henne, og Noora begir seg ut på et stevnemøte med William som hun lovet ham en gang for lenge siden.
«Er det noe du skjuler for oss?» (utgitt 18. mars 2016) – Noora forsøker å holde stevnemøtet med William hemmelig, spesielt for Vilde som fremdeles er forelsket i ham. Gjengen blir invitert til fest i Williams leilighet, og Noora overnatter.
«Jeg visste det var noe rart med henne» (utgitt 25. mars 2016) – Det er påskeferie, og Noora og resten av vennegjengen drar på hyttetur i en hytte eid av Chris’ bestemor. Under turen blir de vitne til en rekke merkelige og skremmende hendelser. De leker også med et Ouijabrett, og Vilde tror at Sana har overnaturlige krefter.
«Jeg er i hvert fall ikke sjalu» (utgitt 1. april 2016) – Noora oppfordrer andre til å bidra i den syriske flyktningskrisen. William og busskameratene hans samler inn penger for å betale for en hytte de ødela i påskeferien. Noora begynner etter hvert å bli forelsket i ham, og i slutten av episoden blir de sammen.
«Jeg vil ikke bli beskytta» (utgitt 22. april 2016) – Williams bror Nikolai kommer tilbake til Oslo, og Noora forstår ikke hvorfor hun ikke har blitt introdusert til ham. Hun er også redd for at William skal ligge rundt med andre jenter i russetiden, men han avviser dette.
«Noora, du trenger pikk» (utgitt 29. april 2016) – Russetiden begynner, og Noora er fremdeles varsom på å fortelle Vilde om henne og William. Eskild, som selv er homofil, tar på seg oppdraget for å finne ut om Isak er homofil også. Jentene blir med noen av tredjeklasseguttene på en fest i russebussen deres, og den ender i en slåsskamp med en annen russebuss.
«Du tenker bare på William» (utgitt 6. mai 2016) – William prøver å forklare sin voldelige oppførsel etter slåsskampen til Noora. Sana råder Noora til å fortelle Vilde om forholdet, noe hun gjør. Mens hun ser etter William ender Noora opp på Nicolais fest, hvor hun blir full.
«Jeg savner deg så jævlig» (utgitt 13. mai 2016) – Noora våkner opp naken i sengen med Nicolai og husker ingenting fra kvelden før. Hun mistenker at hun kanskje har blitt voldtatt og føler seg hjelpesløs. Samtidig blir Sanas problemer med de andre muslimene på skolen større.
«Jeg skal forklare alt» (utgitt 20. mai 2016) – Eskild og Linn prøver å muntre opp Noora, men hun er fortsatt i sine egne tanker etter det som skjedde sist fredag. Hun drar motvillig til Evas hus for å feire 17. mai, og forteller det til de andre jentene. Noora møter Nikolai og forteller ham at hun kan saksøke han for både trusler og barnepornografi om hun vil. William har hørt Nicolais side av saken og spør Noora om hun har ligget med broren hans. Noora svarer at hun ikke vet, og William forlater skolegården i sinne.
«Husker du seriøst ingenting?» (utgitt 27. mai 2016) – Vilde forteller Noora et rykte om at William har dratt til London. Noora snakker med en av jentene fra Nicolais fest om hva som skjedde, og hun bekrefter at de ikke lå sammen. Noora gjør alt hun kan for å fortelle det til William, men han svarer ikke. De avtaler etter hvert et møte og blir sammen igjen.
«Vil du flytte sammen med meg?» (utgitt 3. juni 2016) – Noora og William finner et brev til William i leiligheten hans om et politiavhør for slåsskampen en stund tilbake. Vilde og Noora prøver å hindre andre i vitne mot ham. William tilstår imidlertid hva han har gjort, og paret setter i stand en siste fest før han må i fengsel.
Sesong 3
Isak Valtersen (spilt av Tarjei Sandvik Moe) er hovedfigur i tredje sesong. Handlingen finner sted høsten 2016.

«Lykke til, Isak» (utgitt 7. oktober 2016) – Isak må gjemme dopet som tilhører ham, Jonas, Mahdi og Magnus i huset til Eva under en fest når politiet kommer. Han sliter imidlertid med å få det tilbake. Samtidig begynner førsteklassejenta Emma å fatte interesse i Isak. Sana tvinger Isak med i en kosegruppe, hvor han etter hvert møter tredjeklassegutten Even.
«Du er over 18, sant?» (utgitt 14. oktober 2016) – Isak forelsker seg i Even og prøver å finne ut mer om han; han finner blant annet ut at Even drømmer om å bli filmregissør. Emma er likeledes forelsket i Isak og spør guttegjengen hans om å bli med på fest. Isak takker nei for å henge med Even, men finner ut at han har en jentekjæreste.
«Nå bånder dere i overkant mye» (utgitt 21. oktober 2016) – Isak er fremdeles i tvil på legningen sin. Han lover Vilde et revyvors for kosegruppen og kliner med Emma under festen. Even blir igjen for å rydde, og de deler et kortvarig øyeblikk før døra smeller igjen. Noora er hjemme fra London.
«Keen på å bade» (utgitt 28. oktober 2016) – Noora forteller hybelkameratene sine at hun slo opp med William. Even overbeviser Isak til å være med på halloweenfest, og Isak beklager seg ovenfor Jonas for at han ikke ble invitert til revyvorset. Under halloweenfesten kysser Isak og Even i et badebasseng som Even insisterer tilhører tanten hans.

 

 

 

Gjest

5/5

10/10

10/10

Gjest

5/5

10/10

10/10

Gjest

5/5

10/10

10/10

Gjest

5/5

10/10

10/10

Gjest

5/5

10/10

10/10

Gjest

5/5

10/10

10/10

Gjest

5/5

10/10

10/10

Gjest

5/5

10/10

10/10

Gjest

5/5

10/10

10/10

Rated.no

5/5

10/10

10/10

4.91/5 Skam - Tvserie har 4.91 poeng (1-5) med 58 stemmer.

Registrer din mening

Se hva andre søker på:

  • Mix It Up – tvserieMix It Up – tvserie Mix It Up Sjanger: Første episode: 2003-10-01 Lengde: 30 minutter Status: Avsluttet Tvdb score: Les mer under..     Hva serien handler om: Velkommen til Mix It Up […] Posted in TVSERIE
  • Suspense – tvserieSuspense – tvserie Suspense Sjanger: Drama Første episode: 2010-04-05 Lengde: 40 minutter Status: Avsluttet Tvdb score: Les mer under..   Hva serien handler om: Suspense var en av nett-TV […] Posted in TVSERIE, Drama
  • Lost (UK) – tvserieLost (UK) – tvserie Lost (UK) Sjanger: Game show, Reality, Første episode: 2007-09-27 Lengde: 1 minutter Status: Avsluttet Tvdb score: Les mer under..     Hva serien handler om: Av […] Posted in TVSERIE, Drama, Reality
Skam – Tvserie var sist oppdatert: november 4th, 2016 av System-Rated.no